Del   
 Nyheter
mars 30, 2017

 

Da er innendørs sesongen for Herre veteran over, og målsettingen om opprykk ble endelig nådd.  Forbi er tiden hvor våre motstandere med undring i blikkene møter oss og ikke kan forstå hvordan en klubb som Ullern kan være i nederste divisjon. Og for en innsats, kun 1 tapt poeng.

 

Det har vært en tøff sesong hvor store deler av laget har falt fra pga. skader etter intens innsats (les: Ketil Hardeng og John Cambell), men grunnstammen fra de siste årene har vært intakt (les: Karl Willy Hoel, Trond Thomsen, Dan Foss og undertegnede). Men det viktigst i alle idretter er etterveksten av nye unge talenter, og i år ble endelig «guttungene» Jørgen Wiese Porsmyr og Thomas Leskovsky gamle nok.  Jørgen gikk inn som sesongen soleklare 1er og har levert 5 seiere og solide 60-12 i resultat, det må være verdensrekord i veterantennis…..

 

Vi kunne ikke valgt en bedre dag for å avgjøre gruppeseieren i 4 divisjon. Med 18 grader og strålende sol, tok vi alle (unntatt Trond som så sykkel på TV) oppvarmingen i hagen med klipping av hekk og raking av løv. Lett solbrune møttes vi kl. 17.50 på Stabekk. Gutta fra Nittedal som som hadde kjørt 40 minutter i bil satt klare og spente når vi ankom.  Store sterke karer med krutt i nevene mot lekne lett solbrune Oslo-gutter. For en kamp dette vil bli. Vi trenger seier for å holde Oslo Tennisklubbs førstelag bak oss og sikre gruppe seieren.

 

Vi starter med dobbel, Jørgen/Karl Willy spiller første dobbel, mens Trond/Svein Erik spiller 2 dobbel. Det blir en tøff start, vi ligger begge under 2-1 etter 15 minutt spill. Skal vi ikke klare det likevel? Det snur, Trond/Svein Erik balanserer og kommer opp i 3-3, mens det høres jubelbrøl fra nabobanen etter Karl Willy smasher inn den ene etter den andre ballen og de ligger foran 3-2.  Første laget leder inn til seier 6-4, mens andre laget sliter mer. På stillingen 3-6 er lagkapteinen frustrert og må gi tilsnakk til sin medspiller Thomsen som bedriver unødig small talk med motspillerne når han inngir seg i en lang diskusjon om takkonstruksjonene på Stabekk tennishall. Vi har ingen tid å miste får å klare å sikre seier. Vi kommer nærmere, men det ender med tap 6-8.

 

Deretter er det 4 singlekamper og vi må vinne 3 av 4 for å sikre puljeseier. Første singel med Jørgen, vinnes med solide 13-3, en rødsprengt Geir Svere sitter igjen undrende på benken og spør oss hvor vi har funnet denne karen. 2 singel med Svein Erik starter litt famlende og ligger under 1-2, men med god trykk på forhand og en mostander med svakt backhand snus dette til 10-3 seier. Karl Willy spiller 3 singel mot sterke Arthur Dirk fra Nittedal og Nederland. Leder av Nittedal tennisklubb og en mann med en flat og kraftfull forhand, som alene var nok til å slå ut Svein Erik/Trond i 2 dobbel tidligere på dagen. Karl Willy kjemper sterkt, men selv med sin datter som (vår eneste) tilskuer og moralsk støtte blir det tap 3-7.  Vi trenger ytterligere 1 seier…..  Trond Thomsen, har du dagen i dag. Mannen som har gått bort fra å spille forhand med begge hender til nå å jobbe med slice som kanskje bedre passer hans alder! Det begynner bra. Trond sikrer god ledelse 4-1. Motstanderen endrer spille stil og begynner med høye returer samtidig som Trond igjen begynner å fundere på takkonstruksjonene i hallen, er det derfor det er så varmt her inne? Solen varmer opp taket? Men denne gangen svikter ikke Trond, han holder ledelsen og vinner med knapp margin 6-5 og sikrer oss gruppe seieren. For en idrettsmann…

 

Utesesongen venter, der er vi i 7 divisjon, men med samme ambisjon. Vi ser alltid etter nye talenter som kan styrke laget, eneste krav er at man er minst 45 år. Sees snart på banen…..

 

Svein Erik, lagkaptein