Del   
 Nyheter Team Ullern
juni 30, 2023
I guttenes u19-finale var det Ullerns Henrik Villanger (seedet 1) som skulle opp mot BSTK-gutten Andreas Nygaard (seedet 6) på centrecourten. Det ble et jevnt førstesett som Ullerngutten dro i land knepent 6-4 etter å ha brutt motstanders serve i motvind til 5-4. I medvind ble Henriks tunge forehandslag for vanskelige for BSTK-gutten som i andre sett resignerte litt etter at Henrik fikk dobbeltbreak frem til 4-1. 6-4 6-1 til Ullerngutten som stolt kunne løfte nok en NM-pokal. På spørsmål etter kampen om hva han syntes om finalen sier Henrik:

– Det var vel ikke en av mine bedre kamper, men jeg gjorde hva jeg trengte for å vinne. Taktikken om å spille mest på Nygaards backhand og bruke min egen forehand mest mulig fungerte ok.

Dette var Henriks siste junior-NM og på imponerende vis gjennom hele turneringen holdt han streaken sin om å vinne utendørs-NM som siste års i u12, u14, u16 og nå i u19. Imponerende fasit i en klasse hvor konkurransen blitt alt tøffere de siste årene med god utvikling på mange jevnaldrende.

Vi gratulerer Henrik med nok en NM-triumf!

Nå venter College på Ullerngutten som i august reiser til Purdue University hvor han skal spille 1. divisjon. Altså samme divisjon hvor bl.a Herman Høyeraal er. Men først venter NM senior for Henrik hvor han er kvartfinaleseedet. På spm etter finalen om hva han forventer fra senior-NM så svarer Henrik;

– Jeg skal forsvare seedingen min og gå til kvarten. Så kan alt skje!

Fredrik Foss er en annen Ullerngutt født i 2004 som også reiser på college i august. Fredrik skal på Barton College.

Vi ønsker Ullerngutta lykke til på College!